Wereldwinkel Diever stelt zich voor…..

 

Op 5 april 2006 werd de Wereldwinkel in Diever geopend. Eerst in een kleine voorruimte van een boerderij,  maar dat bleek al snel te klein. Vanaf 1 januari 2007 huist de winkel in de oude pastorie aan de Kruisstraat nr. 8. Een mooi karakteristiek pand in het centrum aan de doorgaande weg van Dieverbrug naar Wapse.

 

 

Thumbnail image 

 

Bij de oprichting van de winkel is gekozen voor de structuur van een stichting. Het 3-hoofdig bestuur (voorzitter, secretaris, penningmeester ) zet het beleid uit, controleert en stuurt zo nodig bij.

De dagelijkse gang van zaken valt onder de hoede van de Overleggroep, waarin de vertegenwoordigers zitten van de afdelingen inkoop, etaleren, pakketverzorging, coördinatie en pr. Op dit moment hebben we 26 medewerkers, waarvan 14 (ook) de winkeldiensten vervullen.

Diever is een toeristendorp; vooral 's zomers is het een gezellige drukte met o.a. de Drentse Fietsvierdaagse en diverse avondmarkten en braderieën.

Vier keer per jaar verzorgt de pr een eigen Nieuwsbrief met daarin productinformatie, nieuws en aanbiedingen die parallel lopen met die van de Landelijke Vereniging Wereldwinkels,(LVWW). Tegenwoordig wordt de Nieuwsbrief digitaal verstuurd naar de vaste klanten. Die hebben ook een stempelspaarkaart in de winkel: bij iedere bestede 5 euro krijgt men een stempel; een volle kaart van 30 stempels levert een tegoedbon op van 5 euro.

Eind 2015 kwamen we voor een beslissing te staan: gaan we zelfstandig verder of blijven we lid van de LVWW?  We hebben vrijwel unaniem besloten om wèl lid te blijven, voornamelijk om ideologische redenen. Omdat we op 1 april 10 jaar zouden bestaan, wilden we op die dag heropenen met een geheel opgeknapte winkel in de nieuwe huisstijl. Met vele vrijwilligers werd er gesausd en geverfd, er kwamen nieuwe stellingen. Op 1 april 2016 konden we de deur van de vernieuwde, eigentijdse winkel openen. En kunnen we onze klanten ontvangen in dè Fairtrade Cadeauwinkel van Diever en omstreken!

 

 

Over ons  Over ons 
Visitor heat map tracker, live visitor tracking, real time visitor counter