Pepers...........

 

Het verhaal van...
OrapinOrapin was vroeger peperhandelaar. Destijds werd ze witheet van de hoeveelheid chemicaliën die de boeren gebruikten bij het verbouwen van pepers. Dit zette haar aan om zelf pepers te gaan verbouwen en het gebruik van bestrijdingsmiddelen terug te dringen. Tegenwoordig is zij als peperboerin onderdeel van de Sisaket Fairtrade Farmer Group, een groep ondernemende boeren die sinds 2012 fairtrade groene en rode chilipepers verbouwt. Deze pepers vind je terug in onze currypasta's.
Bij haar thuis gaat er geen dag voorbij zonder dat er chilipepers gegeten worden. Waarom toch die liefde voor hete pepers? 'Je wordt er sterk van', zegt Orapin's zoon. Dat is in zekere zin waar, want pepers zijn rijk aan vitamine C.
Volgens haar man Sukon is Orapin de beste kokkin van het dorp. Vaak vragen ze haar om voor ceremonies te koken. Ook zelf wordt Orapin blij van koken. Van proeven, ruiken én eten. 'Ik improviseer en laat me leiden door m'n smaakgevoel!

 

 

 

 

 

Kokosolie300ml

 

 Keurmerken 

Fairtrade (Max Havelaar, 100%)

Biologisch

 Herkomst Product

Herkomst kokosnoten: SOFA (Sri Lanka)

Producent Kokosolie: Jaindi Export (Sri Lanka)

 

*Consumenten Eenheid

 

Introductie

 

NIEUW: biologische Kokosolie als aanvulling op ons succesvolle Azië assortiment. Olie van eerste persing. Uitermate geschikt om te wokken, frituren en bakken. De heerlijke kokosgeur komt vrij zodra de olie smelt in de hete wok. Kokosolie stolt bij temperaturen lager dan 24⁰C, doseren met een (thee) lepel werkt het best.

 

In Sri Lanka geteeld, geperst, verpakt
Fair Trade Original biologische Kokosolie wordt in Sri Lanka geproduceerd door Jaindi Export. Deze – voor ons nieuwe – producent koopt hiervoor de biologische en Fairtrade gecertificeerde kokosnoten rechtstreeks in bij de Small Organic Farmers' Association (SOFA). Meer informatie over de herkomst vindt u op www.fairtrade.nl onder de producten.

 

Visitor heat map tracker, live visitor tracking, real time visitor counter