Wereldwinkel Diever kiest nieuw goed doel voor mei 2020 – mei 2021:

 

Stichting Mariëtte’s Child Care in Ghana

De Nederlandse Mariëtte vertrok in 2004 naar Ghana om als vrijwilligster te werken in een kindertehuis. Twee jaar later heeft zij, samen met haar Ghanese man Moses, haar eigen kindertehuis ‘Hanukkah‘ gebouwd. Het tehuis staat in Sunyani, een plaats op 400 kilometer ten noordwesten van de hoofdstad Accra. Hier zetten ze zich met hart en ziel in voor ‘hun’ kinderen in de leeftijdscategorie van nul tot en met zeventien jaar. Sinds de opening in 2006, schommelt het aantal kinderen dat in kindertehuis Hanukkah verblijft rond de 40.
Moses en Mariëtte willen hen niet alleen liefdevol opvangen en verzorgen, maar ook een toekomst geven. Daarom helpen ze de kinderen een vak te leren. Ook de lokale bevolking werkt mee in het kindertehuis én in de
‘Circle of  Life School’, die op 26 juli 2014 geopend is. In september 2019 is Junior High School in gebruik genomen. Zo kunnen de kinderen van het kindertehuis en uit de omgeving nog drie jaar voortgezet onderwijs kunnen volgen.

De stichting ontvangt géén subsidie van de Ghanese of Nederlandse overheid. Zij zijn volledig afhankelijk van de giften van particulieren en bedrijven.

De wereldwinkel in Diever wil deze stichting ondersteunen door de opbrengst te doneren van de verkoop van 2e hands boeken, waar we zodra dit weer kan mee zullen starten; èn van de ‘pot op de toonbank’.

Meer informatie is te vinden op de website http://mchildcare.nl

 

Thumbnail image  Thumbnail image  Thumbnail image 
Visitor heat map tracker, live visitor tracking, real time visitor counter