Thumbnail image

 

Een BAG FOR LIFE is een multifunctionele tas gemaakt van afgedankte UNHCR vluchtelingen tenten uit het Za'atari vluchtelingenkamp in het noorden van Jordanië. Elke tas is uniek omdat elke tas een ander onderdeel van de tent kan bevatten. Daarnaast is elke tas gemaakt door een bijzondere vrouw met een indrukwekkend verhaal. De tassen zijn zeer praktisch en naast het feit dat ze waterdicht zijn is het ook mogelijk om de inhoud van je tas veilig te vervoeren door middel van de magnetische sluiting.

De wereldwinkel Diever wil deze kansarme groep ondersteunen en bieden de tassen daarom tegen kostprijs aan zodat de volledige winstmarge naar de vrouwen gaat.
Bag for Life.
Er zijn vandaag 17,2 miljoen vluchtelingen in de wereld. De wereldwijde vluchtelingencrisis is nog nooit zo reëel geweest. Binnen deze enorme bevolking is een gevarieerde en getalenteerde groep van ambachtslieden. Een BAG FOR LIFE geeft kwetsbare vrouwen in vluchtelingen kampen een kans om een nieuw leven op te bouwen. Het geeft ze de kans om weer zelfredzaam te zijn en een inkomen te genereren voor hun gezin .

 

Er zijn 2 soorten tassen:
• Medium tote bags (zie foto hierboven)
Deze tas is 40,5 cm hoog, met handles vavn 100 cm hoog en de tas is 38 cm breed. De prijs is € 11,50 excl BTW (kostprijs producent)
• Large tote bags
Deze tas is 42,5 cm hoog, met handles 71,5 cm hoog, de tas is 55 cm breed en 10 cm diep.
De prijs is € 14,00 excl BTW (kostprijs producent)

 

Wie maakt het
Vrouwen zonder man en met kinderen zijn het meest kwetsbaar en daarom worden vooral deze vrouwen geselecteerd voor het BAG FOR LIFE project. In de vluchtelingen kampen wordt werk ook gebruikt als een vorm van therapie voor vrouwen. Het herstelt hun gevoel van waardigheid en zelfbeschikking. Door middel van het BAG FOR LIFE project verdienen zij geld en verminderen de vrouwen hun afhankelijkheid van hulp waardoor ze weer zelfredzaam worden.
Momenteel werken er 107 ambachtslieden aan BAG FOR LIFE en zijn er op dit moment 53 vrouwen in training. Het BAG FOR LIFE project is tot stand gekomen uit een samenwerking tussen UNHCR (VN vluchtelingen bureau), More Then Shelters en Oxfam Novib.

 

Hoe wordt het gemaakt
De tassen worden gemaakt van afgedankte UNHCR- tenten waar de vrouwen in hebben geleefd. De tenten worden door middel van dit project gerecycled en het resultaat is een fris en praktisch product met een belangrijk verhaal..


 

 

 

 

Visitor heat map tracker, live visitor tracking, real time visitor counter