Burgemeester Rikus Jager opent de nieuwe wereldwinkel D- fair in een feestelijke bijeenkomst.

 

Thumbnail image  Thumbnail image  Thumbnail image 
 Thumbnail image  Thumbnail image  Thumbnail image

 

Nu verkrijgbaar mondkapjes uit Ghana. Van prachtige Afrikaanse stoffen slechts 5,- per stuk. 

Kazuri sieraden van keramiek; handgemaakt en Fairtrade

 

De sieraden van Kazuri zijn handgemaakte en beschilderde sieraden van keramiek uit Kenia, Oost Afrika. Elk steentje wordt met de hand gevormd zonder mallen door 1 van de inmiddels 350 vrouwen die bij Kazuri in dienst zijn. Wijlen Lady Susan Wood startte met Kazuri in 1975 met het doel om alleenstaande vrouwen een kans te geven een inkomen te verdienen met het creëren van sieraden.

Met behulp van keramiek workshops maakten de vrouwen zich de techniek eigen. Tot op heden gebeurt dit nog steeds op dezelfde manier. Kazuri bevindt zich aan de rand van Nairobi, op een gedeelte van het landgoed van Karen von Blixen, bekend van de film “Out of Africa”. Kazuri is al een aantal jaren erkend als “Fairtrade” door de IFAT.

Als drager van Kazuri steun je dit principe en help je de vrouwen van Kazuri en hun gezinnen aan een beter leven en hoop voor de toekomst.

Kazuri betekent ”klein en prachtig” in het Swahili, de taal van Kenia.

 

 

Thumbnail image 

Wereldwinkel D-Fair kiest nieuw goed doel voor mei 2021 – mei 2022:

 

Het betreft een project bij Kathmandu in Nepal.

5 jaar geleden was daar die verwoestende aardbeving. Inmiddels is er al veel schade hersteld, zijn huizen weer opgebouwd en bedrijven weer opgestart. Maar er is daar een “vergeten” groep, die net als in veel andere Aziatische landen wordt genegeerd: dat zijn de leprozen. Lepra komt nog veel voor in Nepal, maar de zieke mensen worden (uit angst voor besmetting) volkomen geïsoleerd en dus ook niet geholpen met het weer opbouwen van hun schamele onderkomens! Een groep vrijwilligers uit Nederland is daar aan het werk gegaan en de meeste huisjes zijn wel hersteld. Ze zijn volkomen afhankelijk van donaties.

Er is nog één project waar ze de middelen niet voor hebben: dat is een gezamenlijk badhuis.

 

De wereldwinkel in Diever wil dit project ondersteunen door de opbrengst te doneren van de verkoop van 2e hands boeken en de opbrengst van de collectebus op de toonbank’.

 

 Plastic doppen sparen voor KNGF Geleidehonden

 

  

–--Je kunt nu je doppen inleveren bij Wereldwinkel Diever!–---

 

Iedereen heeft ze thuis: plastic doppen en deksels van melkpakken, frisdrankflessen, pindakaaspotten e.d. Gooi ze niet weg, maar lever ze in! Graag zonder restmaterialen, zoals rubberen afsluitrandjes, karton of folie. Zo ontlast je het milieu èn steun je KNGF Geleidehonden. De opbrengst gaat naar de opleiding van hulphonden. Kijk ook op www.geleidehond.nl/doppen

 

 

 

 

Visitor heat map tracker, live visitor tracking, real time visitor counter