November tips:

 

* soms moet je de Sint even “op het paard helpen”!

 

• heerlijke chocoladeletters van Tony’s Chocolonely

• een Wereldwinkel Cadeaubon is altijd welkom

• voor een orgineel cadeau: handgemaakte

  Kazuri-sieraden van keramiek uit Kenya. Modern en stijlvol!

 

 

Kazuri sieraden van keramiek; handgemaakt en Fairtrade

 

De sieraden van Kazuri zijn handgemaakte en beschilderde sieraden van keramiek uit Kenia, Oost Afrika. Elk steentje wordt met de hand gevormd zonder mallen door 1 van de inmiddels 350 vrouwen die bij Kazuri in dienst zijn. Wijlen Lady Susan Wood startte met Kazuri in 1975 met het doel om alleenstaande vrouwen een kans te geven een inkomen te verdienen met het creëren van sieraden.

Met behulp van keramiek workshops maakten de vrouwen zich de techniek eigen. Tot op heden gebeurt dit nog steeds op dezelfde manier. Kazuri bevindt zich aan de rand van Nairobi, op een gedeelte van het landgoed van Karen von Blixen, bekend van de film “Out of Africa”. Kazuri is al een aantal jaren erkend als “Fairtrade” door de IFAT.

Als drager van Kazuri steun je dit principe en help je de vrouwen van Kazuri en hun gezinnen aan een beter leven en hoop voor de toekomst.

Kazuri betekent ”klein en prachtig” in het Swahili, de taal van Kenia.

 

 

Thumbnail image 

 

ACTIE VOOR AMADER NIR    BANGLADESH

 bangladesh1

 

Ons goede doel in 2019: Amader Nir , Dhaka in Bangladesh

 

Op 4 meistart de jaarlijkse WorldFairtrade week, voor Wereldwinkel Diever tevens de start van een nieuwe actie voor een goed doel. Dit jaar willen we een project ondersteunen in Bangladesh. De Broeders van Taizé zijn al vele jaren met meerdere projecten actief in Bangladesh, en wij willen graag aanhaken bij één specifiek project; nl het opvanghuis Amader Nir, bij Dhaka.Amader Nir betekent: ‘ons nest’. Hier worden vrouwen en kinderen opgevangen die slachtoffer zijn geworden van mensenhandel en prostitutie. Verslaafde kinderen (lijmsnuiven!) krijgen een ontwenningsprogramma en onderwijs; de vrouwen worden geholpen om een zelfstandig leven op te bouwen door het volgen van naailessen en andere handvaardigheden. Ook worden ze geholpen met het vinden van onderdak. Voor meer informatie: www.taizeinbangladesh.nl

 

 

 bangkadesh4 bangladesh 
bangladesh3  

 

Een jaar lang staat de ‘Goede Doelen’-pot op onze toonbank klaar, en verkopen we weer 2e-hands boeken voor project Amader Nir.

Van harte aanbevolen!


 

 

 

 

Voor de die-hards:


Nieuwe limited editions van Tony Chocolonely!


• Melk honeycomb tijm
• Puur chili fudge roze peper


Een schoon bericht uit het Washok van Seepje:


Seepje mag zich nu officieel Benefit Corporation noemen !


In de afgelopen 3 jaar hebben we met het gebruik van het plantaardige Seepje al 700.000 liters synthetisch wasmiddel vervangen! Voor ultiem was- en poetsplezier koop je in de Wereldwinkel je wasmiddel, allesreiniger en afwasmiddel.


Lunchpakketje mee naar school of je werk? Keep & Leaf!
Herbruikbare zakjes en wraps van katoen met waterdichte voering; uitwasbaar. Hèt duurzame alternatief voor plastic zakjes! In diverse vrolijke dessins.

 

 Plastic doppen sparen voor KNGF Geleidehonden

 

  

–--Je kunt nu je doppen inleveren bij Wereldwinkel Diever!–---

 

Iedereen heeft ze thuis: plastic doppen en deksels van melkpakken, frisdrankflessen, pindakaaspotten e.d. Gooi ze niet weg, maar lever ze in! Graag zonder restmaterialen, zoals rubberen afsluitrandjes, karton of folie. Zo ontlast je het milieu èn steun je KNGF Geleidehonden. De opbrengst gaat naar de opleiding van hulphonden. Kijk ook op www.geleidehond.nl/doppen

 

 

Visitor heat map tracker, live visitor tracking, real time visitor counter