Thumbnail image

 

Een BAG FOR LIFE is een multifunctionele tas gemaakt van afgedankte UNHCR vluchtelingen tenten uit het Za'atari vluchtelingenkamp in het noorden van Jordanië. Elke tas is uniek omdat elke tas een ander onderdeel van de tent kan bevatten. Daarnaast is elke tas gemaakt door een bijzondere vrouw met een indrukwekkend verhaal. De tassen zijn zeer praktisch en naast het feit dat ze waterdicht zijn is het ook mogelijk om de inhoud van je tas veilig te vervoeren door middel van de magnetische sluiting.

De wereldwinkel Diever wil deze kansarme groep ondersteunen en bieden de tassen daarom tegen kostprijs aan zodat de volledige winstmarge naar de vrouwen gaat.
Bag for Life.
Er zijn vandaag 17,2 miljoen vluchtelingen in de wereld. De wereldwijde vluchtelingencrisis is nog nooit zo reëel geweest. Binnen deze enorme bevolking is een gevarieerde en getalenteerde groep van ambachtslieden. Een BAG FOR LIFE geeft kwetsbare vrouwen in vluchtelingen kampen een kans om een nieuw leven op te bouwen. Het geeft ze de kans om weer zelfredzaam te zijn en een inkomen te genereren voor hun gezin .

 

Er zijn 2 soorten tassen:
• Medium tote bags (zie foto hierboven)
Deze tas is 40,5 cm hoog, met handles vavn 100 cm hoog en de tas is 38 cm breed. De prijs is € 11,50 excl BTW (kostprijs producent)
• Large tote bags
Deze tas is 42,5 cm hoog, met handles 71,5 cm hoog, de tas is 55 cm breed en 10 cm diep.
De prijs is € 14,00 excl BTW (kostprijs producent)

 

Wie maakt het
Vrouwen zonder man en met kinderen zijn het meest kwetsbaar en daarom worden vooral deze vrouwen geselecteerd voor het BAG FOR LIFE project. In de vluchtelingen kampen wordt werk ook gebruikt als een vorm van therapie voor vrouwen. Het herstelt hun gevoel van waardigheid en zelfbeschikking. Door middel van het BAG FOR LIFE project verdienen zij geld en verminderen de vrouwen hun afhankelijkheid van hulp waardoor ze weer zelfredzaam worden.
Momenteel werken er 107 ambachtslieden aan BAG FOR LIFE en zijn er op dit moment 53 vrouwen in training. Het BAG FOR LIFE project is tot stand gekomen uit een samenwerking tussen UNHCR (VN vluchtelingen bureau), More Then Shelters en Oxfam Novib.

 

Hoe wordt het gemaakt
De tassen worden gemaakt van afgedankte UNHCR- tenten waar de vrouwen in hebben geleefd. De tenten worden door middel van dit project gerecycled en het resultaat is een fris en praktisch product met een belangrijk verhaal..


 

 

 

 

 Esperanza

 

 

“Stichting Esperanza-Bolivia”

Betekent HOOP op een betere toekomst voor de kinderen in Uypaca!  


Bienvenido

Bienvenido op de site van Stichting Esperanza Bolivia!

Welkom thuis! Fijn dat jij er bent! In het Spaans: Bienvenido a casa!
Dát zeggen wij  tegen de Boliviaanse (wees)kinderen uit Uypaca, een klein indianendorpje in het
Andes gebergte vlakbij La Paz, Bolivia. www.esperanza-bolivia.nl

 

Thumbnail image  Thumbnail image 
 Thumbnail image  
 Thumbnail image  Thumbnail image
Thumbnail image Thumbnail image
Thumbnail image Thumbnail image


Doel


Wij zetten ons in voor ons kinderopvanghuis ‘Casa Esperanza’ in Uypaca waar wij
Boliviaanse kinderen een veilig tehuis, passende scholing en een betere toekomst willen
bieden.
Waar?
Logeerhuis Casa Esperanza,
In Uypaca in de Acholla vallei, 65 km. van La Paz, Bolivia.

Voor wie?
Wij zetten ons in voor kinderen die dagelijks uren moeten lopen om op school te komen. Als het slecht weer is kunnen zij vanwege de lange afstand en onbegaanbare wegen niet naar school. Voor kinderen voor wie thuis geen goede opvang is, is bij Casa Esperanza ook een plekje vrij. Weeskinderen, die bij andere mensen inwonen en in ruil veel(huishoudelijke) klusjes moet doen zijn ook welkom in Casa Esperanza. En als laatst zetten wij ons ook in voor kinderen met speciaal gedrag die extra hulp nodig hebben.

Hoe?
Van maandagmiddag tot vrijdagmiddag logeren de kinderen in Casa Esperanza.In het weekend gaan zij weer naar hun huis.

We geven liefde, structuur, humor en individuele aandacht.

Onze kok zorgt voor gezonde en evenwichtige maaltijden; wekelijks wordt er een nieuw menu gemaakt, waarbij de schijf van 5 wordt in acht wordt genomen. We scheppen voorwaarden voor een gezonde nachtrust. Elk kind heeft zijn eigen bed en eigen plekje en de kinderen richten deze zelf in, zodat zij zich thuis voelen.

Er wordt gewerkt aan plezier maken, ontspanning en spel. Op het terrein is een mooie speeltuin, een basketbalveld en er zijn voldoende speelattributen zoals ballen en touwen. Binnen is er een tv, dvd speler en een radio. Ook worden er met regelmaat leuke thema-activiteiten gehouden, zoals Harry Potter week, Olympische Spelen, taarten bakken en dansen. De kinderen beleven hieraan veel plezier en leren hiervan.

Ook wordt er een dagelijks structuur geboden. Kinderen hebben houvast aan deze structuur en krijgen verantwoordelijkheden binnen deze structuur. Zij leren en groeien op hun eigen tempo. Ook wordt er huiswerkbegeleiding gegeven, waarbij Engelse les niet ontbreekt. Er is een bibliotheek waar de kinderen lekker kunnen lezen, of voorgelezen kunnen worden.Zo hopen we dat deze kinderen een mooie voorsprong hebben als zij Casa Esperanza verlaten.

Ook is er aandacht voor de persoonlijke hygiëne van de kinderen en zijn er tandenpoets projecten en voorlichtingen.

Samenwerken:
Door samen te werken met de Boliviaanse bevolking houden we de essentiele aansluiting met de
Boliviaanse cultuur.
Samen werken bij de organisatie en bij de verzorging van de kinderen zorgt voor verbinding;
samen investeren in een betere toekomst.


Visie


We vertrouwen op de groeikracht  van kinderen.
We respecteren hun Aymara cultuur, waarin liefde voor elkaar en de natuur, centraal staat.
Geluk van vandaag zaait het geluk voor de toekomst, daar zetten wij ons voor in!


Bestuur


Het bestuur in Nederland:
Het bestuur van Stichting Esperanza Bolivia bestaat uit mensen die zich allen vrijwillig inzetten.

Joke Blaas- voorzitter
Jan-Albert Ernsten- tweede secretaris
Jan- Willem Stam -penningmeester
Elske van de Glind- oprichtster en algemeen bestuurslid
Eefje van Meurs- oprichtster en secretaris

Medewerkers in Bolivia:

Eddy Torrez Martinez: Boliviaans, begeleider.
Magali Valivia: Boliviaans, begeleider en coordinator.

Samenwerking BKHW

Sinds mei 2016 werken wij samen met BKHW. BKHW is een Duitse organisatie, die zich inzet voor hulp aan Boliviaanse kinderen. Dit doen zij door eigen projecten te draaien, maar ook bestaande projecten te ondersteunen, zoals de onze. Casa Esperanza heeft een coördinatrice aangewezen gekregen in Bolivia. Zij bezoekt regelmatig het project om te bekijken hoe het gaat en om vragen van onze medewerkers te beantwoorden. Daarnaast ontvangen wij maandelijks een financiële bijdrage van BKHW, opdat we de vase laste kunnen dragen. Voor meer informatie over BKHW, zie: https://www.bkhw.org/

 

 

 Plastic doppen sparen voor KNGF Geleidehonden

 

 

 

–--Je kunt nu je doppen inleveren bij Wereldwinkel Diever!–---

 

Iedereen heeft ze thuis: plastic doppen en deksels van melkpakken, frisdrankflessen, pindakaaspotten e.d. Gooi ze niet weg, maar lever ze in! Zo ontlast je het milieu èn steun je KNGF Geleidehonden. De opbrengst gaat naar de opleiding van hulphonden. Kijk ook op www.geleidehond.nl/doppen

 

 

Visitor heat map tracker, live visitor tracking, real time visitor counter