Westerveld is uitgeroepen tot Fairtrade Gemeente!


Op 6 april werd de eervolle titel 'Fairtrade Gemeente' uitgereikt aan burgemeester Jager Deze feestelijke gebeurtenis werd muzikaal omlijst door het optreden van Rosemary de Souza met wereldmuziek. Er was een modeshow met fairtrade kleding van Sari, en men kon genieten van fairtrade hapjes en drankjes.
Onze gemeente gaat zich hard maken voor eerlijke handel! Veel artikelen zijn al te koop in onze supermarkten en Wereldwinkels.
   

 

Fairtradegemeente  Fairtradegemeente  Fairtradegemeente 
 Fairtradegemeente  Fairtradegemeente  Fairtradegemeente
 Fairtradegemeente  Fairtradegemeente  Fairtradegemeente
 Fairtradegemeente  Fairtradegemeente  Fairtradegemeente

 

Wereldwinkel Diever start nieuwe actie

  

Diever, mei 2017

 

Het nieuwe goede doel wordt op 6 mei opgestart; deze keer richten we ons op ondersteuning aan de school “La Tulipe” in de Democratische Republiek Congo. Dat gaan we doen o.a. met de verkoop van goede 2e hands boeken, waarvan de opbrengst geheel naar de school gaat. We gaan mooie producten verkopen die in Kinshasa worden gemaakt, zoals  prachtig houtsnijwerk –-beeldjes, doosjes, dierfiguren. Vanouds worden in Congo veel mineralen en edelstenen gedolven; we hebben o.a. prachtige kettingen van het fraaie groene malachiet kunnen inkopen. De kwaliteit  van de stenen is 1e klas!  En natuurlijk staat de Pot weer op de toonbank!

 

 

 

 

Mikondo  Mikondo 

 

Aan de oostelijke kant van de hoofdstad Kinshasa ligt de wijk Mikondo.

 

In deze wijk zijn veel mensen komen wonen die uit zeer arme gebieden en/of oorlogsgebieden naar de grote stad zijn gekomen in de hoop op een beter leven. De overheid biedt geen gratis onderwijs en schoolgeld en salarissen voor de leraren moeten door de ouders zelf worden betaald, anders worden hun kinderen “het bos ingestuurd”, wat een diepe vernedering is en een hopeloze toestand. Wat je mist aan onderwijs in je jeugd (leren lezen en schrijven en rekenen en begrijpen hoe de maatschappij werkt) haal je nooit meer in. En hoe kan je dan de kost verdienen anders dan met zakken sjouwen en prostitutie? De school La Tulipe is er, dank zij betrokken mensen uit Nederland, gekomen in 2001 en al snel uitgebreid. Kleuteronderwijs, lager onderwijs en middelbaar onderwijs. Per jaar konden gemiddeld 400 kinderen zo naar school. En de examenresultaten zijn elk jaar super: 100% geslaagden.

 

Er worden  alfabetiseringscursussen gegeven in de avonduren en naailessen voor jonge meisjes. Helaas zijn de naaimachines dringend aan vervanging toe, evenals apparatuur voor de computerlessen. Onderhoud van het schoolmeubilair moet ook doorgaan.

 

In de DR Congo heerst grote armoede. 80% van de mensen leeft onder de armoedegrens. Wij kunnen voor een deel van de jeugd bijdragen aan een betere toekomst. Via de stichting Vrienden van Mikondo komt elke Euro precies ten goede aan de school. Wereldwinkel Diever nodigt u van harte uit om in de winkel te komen kijken naar de fraaie Congolese producten. Op 6 mei bieden we de klanten een sapje aan met een klein hapje. Wees welkom!

 

Voor meer informatie: www.mikondo.nl en www.wereldwinkeldiever.nl

 

 

Thumbnail image  Thumbnail image  Thumbnail image   Thumbnail image

 

 

 

 Plastic doppen sparen voor KNGF Geleidehonden

 

 

 

–--Je kunt nu je doppen inleveren bij Wereldwinkel Diever!–---

 

Iedereen heeft ze thuis: plastic doppen en deksels van melkpakken, frisdrankflessen, pindakaaspotten e.d. Gooi ze niet weg, maar lever ze in! Zo ontlast je het milieu èn steun je KNGF Geleidehonden. De opbrengst gaat naar de opleiding van hulphonden. Kijk ook op www.geleidehond.nl/doppen

 

 

Visitor heat map tracker, live visitor tracking, real time visitor counter