* Nu volop verkrijgbaar: cadeauartikelen voor de decembermaand! Kerststalletjes, kerstdecoraties en kerstpakketten. Kom zelf een pakket samenstellen!  Tot 15 december nog te bestellen.

 

* Speciale Tiny Tony’s in een decemberjasje, chocolade letters en kerstrepen van Tony’s Chocolonely

 

*Nu ook verkrijgbaar: mondkapjes uit Ghana van prachtige Afrikaanse stoffen!

Nu in Wereldwinkel Diever te koop: duurzame katoenen mondkapjes met verschillende leuke en mooie dessins! Hiermee wil je echt wel gezien worden!

Geschikt voor gebruik in o.a. openbaar vervoer. Kan -na wassen- hergebruikt worden. €4,- p.st.

 

 Thumbnail image   Thumbnail image 
 Thumbnail image  Thumbnail image  Thumbnail image

 

 

De opbrengst komt ten goede aan ons Goede Doel: Het kindertehuis Hanukkah van Stichting Mariëtte’s Child Care in Ghana

 

 

 

Het project Amader Nir in Bangla Desh, ons goede doel van mei 2019- 2020 , heeft het mooie bedrag opgeleverd van € 455,-

 

Wereldwinkel Diever kiest nieuw goed doel voor mei 2020 – mei 2021:

 

Stichting Mariëtte’s Child Care in Ghana

De Nederlandse Mariëtte vertrok in 2004 naar Ghana om als vrijwilligster te werken in een kindertehuis. Twee jaar later heeft zij, samen met haar Ghanese man Moses, haar eigen kindertehuis ‘Hanukkah‘ gebouwd. Het tehuis staat in Sunyani, een plaats op 400 kilometer ten noordwesten van de hoofdstad Accra. Hier zetten ze zich met hart en ziel in voor ‘hun’ kinderen in de leeftijdscategorie van nul tot en met zeventien jaar. Sinds de opening in 2006, schommelt het aantal kinderen dat in kindertehuis Hanukkah verblijft rond de 40.
Moses en Mariëtte willen hen niet alleen liefdevol opvangen en verzorgen, maar ook een toekomst geven. Daarom helpen ze de kinderen een vak te leren. Ook de lokale bevolking werkt mee in het kindertehuis én in de
‘Circle of  Life School’, die op 26 juli 2014 geopend is. In september 2019 is Junior High School in gebruik genomen. Zo kunnen de kinderen van het kindertehuis en uit de omgeving nog drie jaar voortgezet onderwijs kunnen volgen.

De stichting ontvangt géén subsidie van de Ghanese of Nederlandse overheid. Zij zijn volledig afhankelijk van de giften van particulieren en bedrijven.

De wereldwinkel in Diever wil deze stichting ondersteunen door de opbrengst te doneren van de verkoop van 2e hands boeken, waar we zodra dit weer kan mee zullen starten; èn van de ‘pot op de toonbank’.

Meer informatie is te vinden op de website http://mchildcare.nl

 

Thumbnail image  Thumbnail image  Thumbnail image 

Kazuri sieraden van keramiek; handgemaakt en Fairtrade

 

De sieraden van Kazuri zijn handgemaakte en beschilderde sieraden van keramiek uit Kenia, Oost Afrika. Elk steentje wordt met de hand gevormd zonder mallen door 1 van de inmiddels 350 vrouwen die bij Kazuri in dienst zijn. Wijlen Lady Susan Wood startte met Kazuri in 1975 met het doel om alleenstaande vrouwen een kans te geven een inkomen te verdienen met het creëren van sieraden.

Met behulp van keramiek workshops maakten de vrouwen zich de techniek eigen. Tot op heden gebeurt dit nog steeds op dezelfde manier. Kazuri bevindt zich aan de rand van Nairobi, op een gedeelte van het landgoed van Karen von Blixen, bekend van de film “Out of Africa”. Kazuri is al een aantal jaren erkend als “Fairtrade” door de IFAT.

Als drager van Kazuri steun je dit principe en help je de vrouwen van Kazuri en hun gezinnen aan een beter leven en hoop voor de toekomst.

Kazuri betekent ”klein en prachtig” in het Swahili, de taal van Kenia.

 

 

Thumbnail image 
Visitor heat map tracker, live visitor tracking, real time visitor counter